Du har mejl

IMG_2716.JPG

Du har mejl

Du har mejl ( You’ve got mail) är en romantisk film, som hade premiär i Finland för nästan 20 år sedan. Två människor sänder e-post anonymt till varandra under signatur. De blir förtjusta i varandra då de delar varandras tankar. Joe Fox ( Tom Hanks) är bokhandelsägare i New York. Kathleen Kelly ( Meg Ryan) är ägare till en liten barnbokhandel, som ligger på andra sidan av Den stora bokhandeln. Dessa två mejlar till varandra, utan att veta vem de är på riktigt. Den här filmen berättar om den stora kärleken med förhinder, men slutet blir en ”happy end”. Jag har sett denna film ett par gånger.

Den här världen erbjuder åt oss olika verktyg med vilka vi kan ha kontakt med varandra. Vi kan ha kontakt anonymt via sociala medier och använda signatur. Vi kan ringa, texta eller mötas ansikte mot ansikte. Men vi kan också välja att vara anonyma eller logga ut eller trycka på deletknappen om vi inte mera vill ha kontakt med någon. Vi kan vara uppkopplade dygnet runt om vi vill, och nyheterna från alla världens hörn når oss under några sekunder.

Vi inleder det nya kyrkoåret den första advent. Advent berättar om ankomst, att Herren Jesus Kristus kommer. Han har ett budskap till oss. Om Gud skulle skicka mejl till oss, så skulle Han kanske sända det lilla evangeliet. Gud är inte anonym utan Han sände Jesus för att rädda oss och återskapa kontakten mellan sig och oss. Den kontakten var bruten p.g.a människans synd. Det här är Guds budskap till oss:

” Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. ” Johannesevangeliet 3:16

Pastor Mayvor

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer