Identitet

id.jpg

Identitet har med människans jag att göra. Wikipedia definierar identiteten så här: ”Människans identitet är det som definierar den unika människan.

Den kan vara självdefinierad (hur man upplever sig själv, vem man är och inte är) eller definierad av andra. En människas identitet formas under hela livet eftersom den består av många olika egenskaper.”

Församlingsrådet har fått i uppgift att tänka på identitet. Vi har funderat på frågan : vem är jag? Sedan har vi också tänkt på församlingens identitet.

Betlehemskyrkan fyller 100 år 2017. Vi vill därför fundera på följande frågor. 1. Var har vi varit? 2. Var är vi nu? 3. Vart vill vi gå? 4. Hur kommer vi dit? 5. Hur vet vi att vi är framme?

Vi kom fram till följande tankar i vår uppgift: Guds rike är en levande organism som får sin näring från gemenskapen.

Guds rike aktiveras genom relationer. Vad är din värld dit du är kallad? Om du inte hittat din identitet hittar du inte heller din plats i den här världen. Det du gör och det du säger skapar en bild av dig själv.

Vems fantasi förverkligar du? 1 Mosebok 1:31 Vad betyder det att leva ur Kristi närvaro? Det betyder att älska sig själv. Människan som älskar sig själv kan inte förstöra sig själv. En frisk identitet vågar gå sin egen väg.

Börja älska det liv som Gud har för dig. Gud förbinder sig till detta liv. Dessa tankar kommer vi att fortsätta att jobba med. I början av mars inbjuder vi dig till en samtalsgudstjänst där vi tillsammans kan fundera på det liv Gud har gett oss med temat: Salig är törsten.

Pastor Mayvor