Hälsning till 100-års jubiléet

100 år.jpg

TILL BETLEHEMS KYRKANS 100 ÅRS JUBILEUM, DEN 25 MAJ 2017

Betlehemskyrkan har under sina 100 år fått vara till stor välsignelse för många grankullabor och besökare. Den byggdes bredvid Karl Hurtigs barnhem, så att barnen därifrån skulle få samlas till gudstjänst tillsammans med ortsborna. Kyrkan blev en samlingsplats för metodisterna och senare Metodistkyrkan.

Då jag, Nalle, kom till Grankulla 1955 fanns Betlehemskyrkan, s a s mitt i byn. Här hölls gudstjänster och torsdagsmöten regelbundet. Här samlades unga och äldre till bönemöten och bibelstudier. Det hände en hel del i kyrkan under 50- och 60-talet, som ledde till att min tro växte sig stark och min pastorskallelse bekräftades av församlingen. Det var i gudstjänsten och ungdomsbönegruppen som jag förstod att Gud hör bön och besvarar bön.

Åren 1974-79 fick jag tjäna som församlingens pastor och Noomi, som redan år 1961 började verka som organist, fick förutom de praktiska uppgifterna som pastorsfru, ta hand om bl a söndagsskola och musikverksamhet.

En kyrka är bara en byggnad, men när den fylls av sökande människor, som förstår att Gud är närvarande, då blir den en helig plats. Här har pastorer och evangelister, inspirerade lekmän, yngre och äldre förkunnat Guds ord. Här har både yngre och äldre böjt knä och beslutat att följa Jesus. Här har många fått kraft och frimodighet att gå ut i vardagen och berätta om ”vad de har sett och hört”. Många är de mänskor som tack vare denna förkunnelse fått se sitt liv förändrat.

Församlingens pastorer har betytt oerhört mycket för Grankulla med omnejd, ja, för hela vårt land. Här har pastorer tagit sina första stapplande steg på kallelsens väg, missionärer har sänts ut, brinnande ungdomar har genom sin kristna tro satt sin prägel på samhället. Här har barn och ungdomar lärt känna Jesus Kristus, här har äldre tackat Gud för vad Han gjort i deras liv.

Betlehemskyrkan har varit, är och förblir en helig plats där många ännu skall få möta Jesus Kristus till ett liv med ett rikt innehåll och frälsning.

Må Gud verkligen få välsigna kyrkan och den församling som samlas här.

Vi är tacksamma att vi fått växa upp och arbeta i Betlehemskyrkan

Vasa den 22 maj 2017 Björn och Noomi Elfving