Sök Guds ansikte

WP_20170724_005.jpg

Sök Guds ansikte Jag fick en bok till födelsedagsgåva och det har varit min sommarläsning denna sommar. Boken heter ”Sök Guds ansikte” och är skriven av Anders-Petter Sjödin, präst i Svenska kyrkan.

Anders-Petter Sjödin skriver att det är viktigt för oss att söka Guds ansikte. Gud har nämligen vänt sitt ansikte mot oss hela tiden. Varje söndag då vi hör Herrens välsignelse, hör vi hur Herrens ansikte lyser över oss och hur Hans ansikte vänder sig mot oss.

En människas ansikte präglas av olika sinnesstämningar. Det speglar sinnesstämning, attityder, känslor, humör och personlighet. Som ung fick jag veta att jag har ett poker-face, men nuförtiden syns det på mig om jag är sur, arg, glad eller nöjd. Då människan är glad, strålar hennes ansikte och ögon av glädje. Då någon talar och behandlar henne illa, förmedlar ansiktet sorg och ögonen är gråtfärdiga. Man brukar säga att ansiktet är hjärtats spegel.

” Sök Herren”, manar mitt hjärta. Dig, o Herre, söker jag” , skriver David i Psalm 27:8. David upplevde glädje då han sökte Guds ansikte. Ansikte står i Bibeln för närhet och närvaro. Vi söker Guds ansikte, Hans närhet och närvaro, i bön, bibelläsning, gudstjänstfirande och nattvard. Vi söker Hans ansikte i stillhet, i gemenskap med andra och ensamma. Då vi tar emot Herrens välsignelse så ber vi om Guds närhet och närvaro i församlingen. ” Herren välsigne dig och bevare dig. Herren låte sitt ansikte lysa över dig och vare dig nådig. Herren vände sitt ansikte till dig, och give dig frid.” Välkommen att söka Guds ansikte enskilt och tillsammans! Pastor Mayvor