Vardagshjältar

IMG_1953.JPG

Vardagshjältar Yle Vega gör en serie om vardagens hjältar. Vega vill lyfta fram vanliga människor som gör något utöver det vanliga för andra. Vardagshjältar kan finnas överallt i vår närhet. Vi möter dem på gatan, kanske personen bredvid dig i bussen eller metron är en vardagshjälte. En definition för en vardagshjälte är en person som ställer upp för andra. Ett exempel kan vara någon som hjälper dig att bära en tung resväska till tåget. En vardagshjälte är inte efter en ekonomisk ersättning, ett tack eller ett leende räcker.

Då jag hörde om Yle Vegas program, så tänkte jag på människor i vår församling, men också i många andra församlingar. Jag kan nämna många människor för Yle Vega, som är vardagshjältar i sin omgivning. Det finns många dolda vardagshjältar som aldrig syns eller märks. De följer den barmhärtige samarierns exempel. Jesus säger i Matteus 7:12: ” Därför, allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni göra för dem.” Och Matt 25:40: ” Allt vad ni har gjort mot dessa av mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.” Den kristna tron är aktiv I kärleken. Jesus har visat oss ett exempel och kallat oss att tjäna Honom genom kärleksgärningar I vår vårdag. Han kallar oss att vara vardagshjältar, där vi möter vår medmänniska. Kristus kom till världen för att han älskade oss. Kristus kallar oss till en relation med sig själv. Det sker genom att vi tar emot honom som vår Frälsare och Herre. Han kan fylla vårt hjärta med sin egen kärlek, så att vi kan tjäna dem Gud sänder i vår väg.

Pastor Mayvor