Fastetid och vårtid

31.01.2023 kl. 17:00
En längtan efter ljus och värme definierar ofta mars månad. Vi njuter ännu en tid av vinterns möjligheter, men ser med glädje fram mot sommaren. Naturen förbereder sig för blomstringstid och det gör vi också i kyrkan, men den tiden kommer inte utan växtvärk och förändring.

Jesus förberedde sig själv och sina lärjungar på att en ny tid skulle komma. Det var inte lätt för lärjungarna att ta emot eller förstå att Jesus inte skulle vandra tillsammans med dem för alltid. Kamp och lidande var en del av Jesu framtid och var förutsättningen för att segern skulle komma.

I församlingen ber vi och hoppas på att en förändring, en seger ska äga rum. Ibland upplever vi seger efter långvarigt och trofast arbete, ibland kan väckelsen bryta fram utan förvarning. Det skedde i Asbury metodistuniversitet i USA den 9 februari då studenterna efter en vanlig morgongudstjänst upplevde Guds närvaro så påtagligt att de stannade kvar för att lovsjunga och be. De fortsatte och fortsatte och upplevde Guds kraft i bönen. De bad om helhet, fred och rättvisa. Några läste ur Bibeln, andra stod med lyfta armar, några stod i mindre grupper och bad och deras ansikten lyste av glädje. Följande dag strömmade människor i hundratal till universitet och samvaron fortsätter dag och natt. Jesus verkar ibland oss!

Jesu lidande och död banar väg för seger! Låt oss fortsätta kampen och vänta på seger!

Jesus för världen givit sitt liv: öppnade ögon, Herre, mig giv. Mig att förlossa offrar han sig, då han på korset dör ock för mig.

O vilken kärlek, underbar, sann! Aldrig har någon älskat som han. Frälst genom honom, lycklig och fri, vill jag hans egen evigt nu bli.

Ur Psalmer och Sånger, psalm 45. Text Lina Sandell-Berg

Monica Lundgren                                                                                                                  

 

 

 

Kyrklunch 24 september kl. 11

Söndagen den 24 september har vi kyrklunch i Betlehemskyrkan i Grankulla. Lunchen inleds med andakt kl. 11. Läs mera »
20.09.2023 kl. 11:25

Kom med på fortbildningsdagen och bli klokare tillsammans!    

Funderar du någonsin vad finländsk lagstiftning säger om att ordna läger för barn och att engagera frivilliga resurser? Eller vad GDPR-lagen säger om församlingsmatrikeln? Vad bör man tänka på vid anställningar eller gällande tystnadsplikten i själavården?Läs mera »
20.09.2023 kl. 10:54

Inkommande söndag:

Söndag 17.9 kl. 11 Gudstjänst i metodistkyrkan Marjan Roayaii, kyrkkaffe. Söndagsskola. Måndag 18.9 Gemensam bön kl 10 via Zoom Söndag 24.9 kl. 11 Kyrklunch med andakt i metodistkyrkan. Söndagsskola. Måndag 25.9 kl. 10 Gemensam bön i metodistkyrkanLäs mera »
16.09.2023 kl. 19:04