Sommarinfo

08.06.2023 kl. 16:23
Sommaren har kommit och vi ser fram emot dagar av rekreation och vila. Det är gott att vila från sitt arbete och få tid för andra saker som är värdefulla i livet.

I församlingen har vi vårterminens sista gudstjänst den 11 juni kl. 11. Söndagen den 18 juni kl. 14 har vi en gemensam kaffestund i Casa Senioris trädgård.

Gudstjänsten den 11 juni kl. 11 blir tillsammans med den evangelisk-lutherska församlingen i Grankulla och Helsingfors metodistförsamling. Ulrik Sandell medverkar med inledningsord och Heli Peitsalo fungerar som kantor. Marie Abwe sjunger och Monica Wiik leder förbönsstunden. Monica Lundgren håller sin avskedspredikan.

I gudstjänsten inviger vi också den nya orgeln, som är en gåva av Freja Ebeling till minne av hennes make Pertti Ebeling. Vi är mycket tacksamma för den här gåvan. Den kommer att bli till stor välsignelse för musiklivet i församlingen. Efteråt blir det kaffe i församlingssalen.

På hösten kommer församlingen att få en ny pastor (på deltid), Andreas Forsbäck. Han börjar sitt arbete den 15 augusti. Den första gudstjänsten hålls den 10 september. Vi hälsar Andreas varmt välkommen till församlingen och önskar all Guds välsignelse över hans tjänst!

En ekumenisk pilgrimsvandring äger rum den 26 augusti med början i Betlehemskyrkan. Marjan Roayaii håller andakt i kyrkan kl. 10.

Metodistkyrkans årskonferens hålls i år i Karleby 31.8 – 3.9. Mer information finns på kyrkans hemsida, https:/metodistkyrkan.fi.

Holken, den lilla bostaden i kyrkan, är ledig. Den kan hyras till ett pris av 500 euro + vattenavgift 20 euro.

Bostaden har två rum och en kokvrå, tillsammans 36 m2. Mer information av Catar Ekman-Niemi-Kaija (grankulla@metodistkyrkan.fi).

För mig återstår att tacka för fina år i församlingens gemenskap. Jag ser med glädje tillbaka på de år jag fått tjäna i Grankulla och önskar er Guds rika välsignelse för framtiden!

Monica Lundgren

Sommargudstjänst 16.6.2024

Inkommande söndag har vi sista sommargudstjänsten före sommarpausen. Vid bra väder samlas vi på kyrkans gård, i annat fall inne i församlingssalen. Läs mera »
14.06.2024 kl. 22:40

Sommargudstjänst söndag 9.6 kl. 11

Välkommen på sommargudstjänst inkommande söndag kl. 11. Vi samlas utanför kyrkan på kyrkans gård. Om vädret är ostadigt, samlas vi i församlingssalen. Läs mera »
07.06.2024 kl. 22:45

Volontärresa till Zimbabwe

Jag och min man Tuomas Rosqvist kommer att åka till Zimbabwe på en volontärresa 21.6-5.7 och kommer att hjälpa till med olika uppgifter vid centret i Nyadire. Vi samlar in följande saker som vi donerar till människorna där: Läs mera »
05.06.2024 kl. 18:46