Aktuellt i november-december

18.11.2022 kl. 10:04
Hösten i år är lång och varm. Församlingsgemenskapen har också varit varm och det känns gott att träffa vänner i kyrkan. Allt fler deltar i gudstjänsterna och vi försöker skapa tillfällen där man kan vara tillsammans – både i bön och tillbedjan, men också i grupper där man får samtala och göra något med sina händer.

 

Vi har haft en onsdagkväll då vi ”låtit tystnaden tala” och fått meditera med hjälp av enkla symbolhandlingar och vackra bilder med bibeltexter. Nästa meditationskväll blir den 14 december kl. 18.

Några tisdagskvällar har vi arbetat med hantverk. Nästa träff blir den 22 november kl. 18 då vi förbereder saker till basaren.

Bibelsitsen – bibelstudium och samtal – träffas en gång per månad, nästa gång tisdagen den 29 november kl. 19. Monica Wiik leder gruppen.

Bönegruppen samlas varje måndag kl. 10 i kyrkan. Första samlingen efter jul är den 9 januari.

Casaträffen hålls i Casa Senioris gillestuga varje måndag kl. 14. Sista samlingen för terminen är den 19 december då vi får besök av Lucia. Första samlingen på vårterminen blir den 9 januari.

Gudstjänster firas
20.11 kl. 11. Monica Lundgren predikar. Kyrkkaffe.
27.11 kl. 11. Första advent. Adventskaffe efteråt.
4.12 kl. 11.   Monica Lundgren predikar. Kyrkkaffe.
11.12 kl. 11. Marjan Roayaii predikar. Kyrkkaffe.
18.12 kl. 11. Kyrklunch med julgröt. Frivillig avgift.
24.12 kl. 14. Julbön. Monica Lundgren
25.12 kl. 9    Julotta med julottekaffe efteråt.
1.1.2023 kl. 11. Nyårsgudstjänst.

Församlingens julbasar hålls tisdagen den 6 december kl.  12-14. Vinster till stora lotteriet och snabblotteriet samt gåvor till försäljning (handgjorda saker, matvaror och bakverk) mottas med stor tacksamhet. Det finns rum för många glada medhjälpare under basardagen och under förberedelserna. Meddela kansliet om du kan delta! Telefon 045 137 8492, grankulla@metodistkyrkan.fi

Vi vill också gärna tänka på dem som behöver en extra gåva för att kunna fira jul. Församlingen förmedlar hjälp till dem som behöver mat.

Jag önskar dig ett gott slut på kyrkoåret och mycket glädje under adventstiden, då vi får ta emot Guds gåva till oss i Jesus Kristus – världens Frälsare!

Monica Lundgren

 

Att frukta Herren eller frukta människor

Under min bibelläsning den senaste tiden har jag reflekterat över vad det betyder att frukta Herren. Vi missförstår lätt ordets betydelse eller har svårt att ta ett så gammaldags och negativt uttryck till oss. Kanske vi tänker att vi måste vara rädda för Gud, att Han är fruktansvärd, en som man inte vågar komma nära? Vad betyder det då att frukta Herren eller att frukta människor? Läs mera »
igår kl. 21:27

Tacksamhet och glädje - en bön

Att få vara tacksam hör till ett positvt sinnelag. Det betyder INTE att livet skulle vara utan motgångar och problem. Kampen kan nog så hård ändå. Med en positiv kampanda får problemen kraft att söka en lösning. Det kallas att växa som människa. Det gör ont att växa och lämna det gamla och komma in en ny fas av livet. Men TACK är ett ord med styrka och hopp.Läs mera »
09.10.2022 kl. 21:27