Fastetid och vårtid

31.01.2023 kl. 17:00
En längtan efter ljus och värme definierar ofta mars månad. Vi njuter ännu en tid av vinterns möjligheter, men ser med glädje fram mot sommaren. Naturen förbereder sig för blomstringstid och det gör vi också i kyrkan, men den tiden kommer inte utan växtvärk och förändring.

Jesus förberedde sig själv och sina lärjungar på att en ny tid skulle komma. Det var inte lätt för lärjungarna att ta emot eller förstå att Jesus inte skulle vandra tillsammans med dem för alltid. Kamp och lidande var en del av Jesu framtid och var förutsättningen för att segern skulle komma.

I församlingen ber vi och hoppas på att en förändring, en seger ska äga rum. Ibland upplever vi seger efter långvarigt och trofast arbete, ibland kan väckelsen bryta fram utan förvarning. Det skedde i Asbury metodistuniversitet i USA den 9 februari då studenterna efter en vanlig morgongudstjänst upplevde Guds närvaro så påtagligt att de stannade kvar för att lovsjunga och be. De fortsatte och fortsatte och upplevde Guds kraft i bönen. De bad om helhet, fred och rättvisa. Några läste ur Bibeln, andra stod med lyfta armar, några stod i mindre grupper och bad och deras ansikten lyste av glädje. Följande dag strömmade människor i hundratal till universitet och samvaron fortsätter dag och natt. Jesus verkar ibland oss!

Jesu lidande och död banar väg för seger! Låt oss fortsätta kampen och vänta på seger!

Jesus för världen givit sitt liv: öppnade ögon, Herre, mig giv. Mig att förlossa offrar han sig, då han på korset dör ock för mig.

O vilken kärlek, underbar, sann! Aldrig har någon älskat som han. Frälst genom honom, lycklig och fri, vill jag hans egen evigt nu bli.

Ur Psalmer och Sånger, psalm 45. Text Lina Sandell-Berg

Monica Lundgren                                                                                                                  

 

 

 

Gudstjänst 3 mars kl. 11

Inkommande söndag firar vi gudstjänst med dop, Stefan Forsbäck från St. Karins predikar i gudstjänsten. Varmt välkommen med! Läs mera »
29.02.2024 kl. 23:20

Gudstjänst 25 februari kl. 11

Inkommande söndag firar vi gudstjänst kl. 11 som vanligt. Pastor Marjan Roayaii predikar och Monica Wiik leder gudstjänsten. Söndagsskola för barnen, kyrkkaffe efteråt. Välkommen med!Läs mera »
22.02.2024 kl. 16:17

Lägenhet uthyres - asunto vapaana

Den mysiga lägenheten "Holken" i Grankulla metodistkyrka blir ledig i mars när våra tillfälliga hyresgäster flyttar ut! Nära till Grankulla centrum samt tåg- och bussförbindelser. Den unika lägenheten är i två våningar, ca 30 kvadratmeter med två rum, kokvrå och wc.Läs mera »
20.02.2024 kl. 13:55